Riportok, teljesítmény

Startup

Egy kisebb PHP alkalmazást kellett készítenem, ami több adatforrásból (más weboldalak) rendszeresen adatokat gyűjt, és azok alapján statisztikákat készít, grafikonokat jelenít meg egy egyszerűbb webes felületen.

Az adatok kinyerése sokszor elég bonyolult volt, ez kihívást jelentett.

MySoftwares Kft.

A C++-ban írt vastag kliensnek tanulók ezreinek adatait (tanulócsoportok, vonatkozó képzések, vonatkozó controlling adatok) kellett valós időben kielemeznie és ezek alapján excel riportokat készítenie, ráadásul mindezt egy egyedi adatbázismotorra támaszkodva. Különös körültekintéssel kellett megtervezni az adatok összekapcsolását, a memóriahasználatot, illetve bizonyos inputokat már korábban elő kellett készíteni.

C4-Networks Kft.

A network provisioning rendszerben a monitorozást (fejállomások, végponti eszközök, IP-cím tartományok, Radius státuszok) el kellett osztani több szerverre utólagosan, mikor a korábbihoz képest nagyságrenddel nagyobb előfizetőállománnyal rendelkező ügyfelei lettek a vállalatnak. A kapott eredményeket egyetlen webes felületen, egységesen kellett grafikonozni (RRD), riasztásokat kiküldeni.