API-k

WaveCom Kft.

A vállalat egy előre adott rendszert használ a hálózati provisioningjéhez, amihez kívülről kellett hozzáadni a számlázás, számlanyomtatás, adóhatósági szolgáltatások, pénzügyi exportok és -importok műveleteit úgy, hogy az eredeti rendszer forráskódjához nem volt szabad nyúlni. 

Ehhez készítettem egy API-t, amit ez a rendszer bizonyos műveletek elvégzésekor meg tud hívni, és így kiállítódnak a számlák a magyarországi jogszabályoknak megfelelően, befizetések is feldolgozhatóak, stornózás és egyéb módosító okiratok készíthetők a szabályozásoknak megfelelően. 

A rendszerhez több kisebb plugin készült, ami az API egyes részeit használja és felületet biztosít a felhasználóknak a műveletekhez.

Startup

Egy startup projektnél szükség volt egy önálló kis szolgáltatásra, amit egy nagyobb, webes keretrendszer használ, valamint egy kisebb is, ami bizonyos kriptovaluták mozgását követi nyomon. Ez a kis szolgáltatás egyfajta belső egyenlegkezelést végez (be- és ki lehet vele fizetni). Ehhez készítettem API-t, amit aztán nagyon alapos egység- és rendszer tesztekkel fedtünk le.